Pictopoem. DIPTIC. 2 planse pictura cu degetele, tempera si vernis-gel auriu, pe carton texturat (10 x 30 cm fiecare), cu paspartu carton colorat, dublat cu mucava (30 x 40 cm).
Pictura + poem: Simona Lazar.
Nu lipseste amprenta degetului aratator al lui Mihnea.
Valoare minima: 150 lei - suma va fi donata in contul lui Mihnea, pentru plata terapiei ABA. Afla mai multe despre cum poti dona de pe blogul lui Mihnea. www.prieteniiluimihnea.wordpress.com
luni, 24 iunie 2013
marți, 2 aprilie 2013
Apel umanitar! Un ajutor pentru Mihnea!
Părinţii au aşteptat mulţi ani să le vină pe lume un fiu. Minunea s-a produs, în toamna anului 2010.
L-au botezat Mihnea-Dan.
La început, era un puşti precum ceilalţi, zâmbind prietenos, ca într-o reclamă de pampers. Liniştit. Poate mult prea liniştit. Văzându-l crescând alături de verişoara lui, doar cu trei luni mai mare, părinţii au putut observa primele semne ale unui autism sever. Pe măsură ce timpul trecea, lumea din jur îi devenea străina. Nu vorbea, nu socializa, se închidea în universul lui.
Medicii au confirmat diagnosticul bolii când Mihnea a împlinit 2 ani şi 4 luni. Avea, deja, întârziere în vorbire, comunicare şi înţelegere. Autismul este o boală care are şanse de vindecare doar în 47% dintre cazuri, dar medicii i-au încurajat pe părinţi: în cazul lui, acţionând rapid, cu un tratament intensiv, sunt 90% şanse ca el să fie recuperat până la împlinirea vârstei şcolare.
Citeste mai mult despre acest caz aici, aici si aici.
___________
Astazi este Ziua Internationala de Constientizare a Autismului! O donatie cat de mica pentru ajutorarea acestui copil poate fi semnul ca ai constientizat existenta acestei afectiuni care macina copilaria a 6 copii la fiecare 1000 de nou-veniti pe lume in mileniul III! Nu este o boala ereditara! Este o afectiune adusa de alimentatia gresita a parintilor, de mediul nociv in care traiesc, de stresul de fiecare zi. Parintii lui Mihnea sunt perfect sanatosi, cu o inteligenta peste medie. La fel sunt parintii multor copii autisti. Un copil la fiecare 166 de nou nascuti vine pe lume cu aceasta afectiune. Unii sunt depistati la timp, altii, din nefericire, nu... si pe masura ce vor creste se vor inchide in lumea lor. Trebuie sa facem brese in zidul care-i inconjoara si sa le trimitem dragostea noastra.
luni, 18 martie 2013
Reteta borsului
Cele mai interesante articole citite saptamana aceasta:
Pregatirea si umplerea borsului
Vulcani, fluvii sacre si zei de piatra
Salutari de la bai. Istoria primelor carti postale ilustrate din lume
luni, 14 ianuarie 2013
Vacanta web
Intre cele mai citite saituri de turism si de gastronomie din Romania se numara si cele aflate - oficial sau prin asociere - sub "palaria" Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania, respectiv: Presa de Turism, Vacantierul si Album literar-gastronomic. Presa de Turism s-a situat saptamana aceasta pe pozitia 41 in topul Zelist, Album literar-gastronomic: pe locul 24 - a doua pozitie pentru un blog de gastronomie, dupa cel al lui Adi Hadean, in vreme ce Vacantierul a urcat pe locul 16, cea mai buna pozitie pentru un blog de turism de pana acum.
Cele mai citite articole din ultima saptamana au fost urmatoarele:
Citeste si
Abonați-vă la:
Postări (Atom)